+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş beyazlatma estetik bir işlemdir ve sağlıklı bir ağıza uygulanmalıdır. Bu nedenle beyazlatma öncesinde ağız muayeneniz yapılır, hekim gerekli görürse panoramik röntgen çekilir. Diş ve diş eti durumunuz kontrol edilir. Diş taşı ve tartar oluşumuna bağlı olarak diş taşı temizliği ve polisaj işlemi yapabilir, varsa çürük dişler ile diş eti problemleri tedavi edilir. Aksi durumda kullanılan beyazlatıcı ajanlar çürük dişte ve diş etinde hassasiyet oluşturur. Beyazlatma işleminde kullanılan hidrojen peroksit diş ve özellikle diş etinde hassasiyet ve ağrı yapabilir. Bu nedenle, hekiminiz beyazlatma işlemine öncelikle diş etlerini özel bir koruyucu madde ile kaplayarak başlar. İkinci adımda, beyazlatmayı sağlayan ve hidrojen peroksit oranı yüksek beyazlatma jeli sürülür. Bu jel sadece klinik ortamında ve hekim tarafından kullanılmalıdır. Üçüncü adımda ise beyazlatma jelinin aktif hale gelmesi ve hızlanması için özel bir mavi ışık (lazer) dişlere uygulanır.

Lazerle Diş Beyazlatma (Ofis Tipi) İşlemi Ne Kadar Sürer?

Fläsh® beyazlatma  ile diş beyazlatma işlemi yaklaşık 1 saat sürmektedir. 15 dakikalık bölüm hazırlık safhasıdır. Bu safhada röntgen çekimi, doktor kontrolü, diş temizliği gibi uygulamalar yapılır. Uygulama safhasında, her biri 15 dakika süren ve 3 kez tekrarlanan toplamda 45 dakika süren laser ile beyazlatma işlemi yapılır.

İşlemden Sonra Dişler Ne Kadar Beyazlar?

Tek seanslık (1 saat) bir uygulama sonrasında dişler ortalama 2-3 ton açılır.

Dişlerim Ne Kadar Süreyle Beyaz Kalır?

Diş beyazlığının ne kadar süreceği tamamen kişisel bir konudur. Sigara içmek ve kahve tüketimi bu süreyi etkileyen en önemli faktördür. Diğer konu ise ağız hijyeni ile ilgildiir. Dişlerin günlük düzenli firçalanması, diş ipi kullanılması, altı ayda bir diş hekimi kontrolü ve diş temizliğinin yapılması ağız hijyenini oluşturan en önemli hususlardır. Dolayısıyla, diş beyazlığı herkeste farklılık gösterir. Bu süre genel olarak 6 ay ile 1 yıl arasında denilebilir.

Lazerle Diş Beyazlatma Zararlı mı, Ağrı Olur mu?

Hekimin kontrolünde yapılan diş beyazlatmanın herhangi bir sakıncası veya zararı yoktur. Ancak, yetkisiz ve tecrübesiz ellerde oldukça zararlı bir hale gelebilir. Diş etlerinizin koruyucu ile kaplanması nedeniyle herhangi bir ağrı oluşmaz, ancak çok düşük seviyeli hassasiyetler olabilir. Bu nedenle hastalarımıza Fläsh® marka özel bir diş macunu hediye edilmektedir.