+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]
Diş Eti Çekilmesi Nasıl Anlaşılır

Diş fırçalama esnasında ya da normal zamanda diş etlerinde kanama söz konusu ise, sert yiyecekler (elma, ayva gibi) tüketilirken yiyecek üzerinde kan görme ya da diş etinde kanama fark edilirse, şişmiş ya da kızarmış diş eti görünümü mevcutsa diş eti çekilmesi sorunu ile karşı karşıyasınız demektir.

Diş Eti Çekilmesi Kimlerde Görünür?

Diş eti çekilmesi pek çok durumda olduğu için genetik faktörlerden de etkilenmektedir. Genetik yatkınlık söz konusu ise diş eti çekilmesi yaşanabilir. Gün içerisinde fazla sigara tüketimi diş eti çekilmesini tetiklemektedir. Özelikle gazlı ve şekerli içeceklerin fazlaca tüketilmesi diş etlerinde büyük hasarlar oluşturmaktadır. Kronik rahatsızlıklar da diş eti çekilmesine neden olmaktadır. Özelikle diyabet hastalığı olarak bilinen şeker hastalığı diş eti çekilmesine neden olmaktadır.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

Diş eti çekilmesini önlemek için diş bakımı çok önemlidir. Dişler günde en az iki defa sabah aç karına ve akşam yatmadan önce yumuşak bir fırça yardımı ile en az iki-üç dakika düzenli fırçalanmalı ve sonrasında diş ipi yardım ile derin temizlik sağlanmalıdır.  Gün içerisinde tüketilen kahve, çay, sigara tüketimi minimum düzeyde olmalıdır. Yine alkol tüketimi de azaltılmalıdır. Dişler 6 aylık periyotlar ile diş hekimleri tarafından kontrol edilmelidir. Diş taşı oluşumu söz konusu ise düzenli temizleme işlemi yaptırılmalı ilerlemesi durdurularak diş eti çekilmesine neden olmadan önlem alınmalıdır.