+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İmplant avantajları; estetik görünüm sağlaması, uzun ömürlü ve dayanıklı olması şeklinde özetlenebilir. Diş kayıplarında, yitirilmiş olan dişin yerini tutması için uygulanan implantlar diş ve diş eti dokularıyla mükemmel derecede uyum sağlar. Bu nedenle vücut tarafından reddedilmez ve alerjik reaksiyona yol açmaz.

Dental İmplant Nedir?

Bunlar kısaca, ‘yedek diş kökleri’ olarak tanımlanır. Doğal dişlere uyacak biçimde tasarlanmış çıkarılabilir veya sabit yapay dişler için güçlü bir altyapı oluşturur. Başka bir ifade ile, köprü diş veya takma diş gibi protezleri desteklemek amacıyla kullanılır.

İmplant Riskli mi?

İmplantlar Titanyum maddesinden üretilir. Bu, insan sağlığı için zararlı olmayan bir maddedir. Doğru yöntemle uygulanan doğru implant çeşidi, hekim talimatlarına dikkat edildiği takdirde herhangi bir sorun çıkarmaz. Uzun yıllar güvenle kullanılabilir.

İmplant Avantajları Nelerdir?

  • Hastanın kendi dişleri gibi doğal görünür. Ayrıca normal diş hissiyatı verir, hasta ağzında yabancı bir madde varmış gibi hissetmez
  • Kalıcıdır çünkü kemik ile kaynaşacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Uygun yapılmayan protezlerin ağız içerisinde kayması, konuşurken telâfuzu olumsuz etkilemesi mümkündür. İmplantlarda dişlerin kayma riski yoktur ve ne konuşma ne de çiğneme fonksiyonuna zarar vermez.
  • Dişlerden biri kaybedildiği zaman, onun yerini boşluk alır. İşte implant uygulamasıyla bu boşluk doldurularak kaybedilen dişin kökü tekrar yapılmış olur.
  • Özgürce yemek yemenizi engellemez. Sevdiğiniz şeyleri fazladan çaba harcamanıza gerek kalmaksızın, acı duymadan tüketebilirsiniz.
  • İmplant tedavisi avantajları sayesinde özgüvenle gülümser, dişlerinizi saklamaya gereksinim duymaz ve kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Tüm bu avantajlara kavuşmak için kliniğimizden randevu alabilir ve ihtiyacınız olan profesyonel implant tedavisiyle eski sağlığınıza, güzel gülümsemenize kavuşabilirsiniz.