+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İnsanlar Neden Diş İmplantını Tercih EtmelilerÇene kemiğine cerrahi ameliyat yapılarak gömülü şekilde yerleştirilin metal vida görünümlü materyallere diş implantı denir. Vida şekli olan bölüm diş kökünü oluşturur ve üzerine diş protezi oturtulması sebebiyle tamamen doğal diş gibidirler. Kendi dişlerinizden hiçbir farkı olmamaktadır. Ayrıca yanındaki dişlere zarar vermez. Günümüzde insanlar tarafında çok tercih ediliyor. Ağız ve diş temizliğinin eksiksiz yapılması ile yaklaşık 40 yıl kullanım süreleri bulunmaktadır. İmplant tedavisi yaşam kalitenizi arttıracaktır.

İmplant Tedavisinde Belli Bir Yaş Aralığı Var Mı?

İmplant tedavisi için çene kemiğinin gelişmiş olması şarttır. Kemik gelişimi kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Kadınlarda genelde 15-17 yaş olarak, erkeklerde ise 17-19 yaş olarak bilinmektedir. Cerrahi işlem uygulanmasında sakınca olmayan her hasta bu işlemi yaptırabilir. Yaşlılığın implant tedavisine engel olmadığı bilinmektedir.

Sigara Kullanımı İmplant Tedavisine Engel Midir?

Sigara kullanımı implant tedavisine engel değildir. Fakat sigara kullanımının kemik yapısına olumsuz etkisi söz konusu olduğundan implantın düşme tehlikesi sigara kullanmayan hastalara göre daha yüksektir.

İmplant Tedavisi İçin Kaç Diş Eksikliği Olmalıdır?

İmplant tedavisi tek diş yokluğunda gerçekleşebileceği gibi birden fazla diş eksikliğinde ya da dişlerin tamamının yokluğunda da yapılabilmektedir.

Çocuklar İçin De Diş İmplant Yapılır Mı?

Büyüme ve gelişmesi tamamlanmış, kemik yapısı oluşmuşsa çocuklar için de diş implant tedavisi tercih edilebilir.