+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş İmplantı Tedavisi Hangi Aşamalardan OluşurDişler insan hayatı için çok önemlidir. Diş sağlığına dikkat edilmediğinde olumsuz birçok sonuçla karşı karşıya kalınabilir. Çok fazla miktarda sigara, alkol, gazlı yiyecekler tüketilmesi sonrasında dişlerinize gereken bakımı ve temizliği yapmadığınızda diş çürümesi ile başlayan ilerleyen sürede diş eksilmesi yaşanması kaçınılmaz bir sondur. Diş implantı tedavisi sayesinde eksilen ve kaybolan dişlerin yerleri dolabilir. Hastalar öncelikle diş implantı konusunda profesyonel diş hekimlerine muayene olmalıdır. Öncelikle yapılması gereken hastanın radyolojik görüntü eşliğinde alt ve üst çene yapısı kontrol edilmelidir. Tespit edilen diş eksiklikleri yerine yapılması gereken diş implantı sayısı belirlenir ve işlem öncesi hastalara süreç hakkında bilgi verilir.

Diş İmplantı Ne Kadar Süre De Uygulanır?

Diş implantı tedavisi eksilen dişin yerine yapılacak protez diş için bir yapay diş kökü yerleştirme işlemidir. Çene cerrahi hekimi tarafından uygulanan diş kökü yerleştirme işlemi diş sayısına göre birkaç saat içerisinde tamamlanır. Yerleştirilen implantın çene kemiğine uyum sağlaması için iyileşme ve kaynaşma süresi olarak en az altı ay kadar beklenmelidir. Bu süre yapılan diş sayısı ile de doğru orantılıdır. Diş sayısı arttıkça iyileşme ve diş kökünün çeneye kaynama süresi artabilir.

Diş İmplantının Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Bu süre tamamen hastalara göre değişmektedir. Dişlerin temizliği ve bakımı implantın ömrünü belirler. Ağız ve diş temizliğini düzenli yapanlar için 30 ile 40 yıl arası kullanım ömürleri bulunur