+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İmplant nedir, implant çeşitleri nelerdir sorusunun cevabına geçmeden önce implant tanımını yapalım.
İmplant
, genellikle vida şeklinde tasarlanan ve eksik dişlerin yerini tutan yapılardır. Bir veya birkaç dişini çürük nedeniyle, travmadan dolayı veya periodontal hastalık yüzünden kaybetmiş olan kişilerde ilk tedavi seçeneği implanttır. Çene kemiğinde erime olmasını engeller ve hastaya hem estetik, hem çiğneme fonksiyonu açısından eski sağlığını geri kazandırır.

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

  • Subperiostal İmplantlar

Bu implant türü, diş kemiği üzerinden ölçü alınarak hazırlanır. Çiğneme şiddetini, diş kemiğinin her yerine eşit bir biçimde dağıtarak işlev görür. İnce metal alaşımlardan yapılır ve kafese benzeyen bir görünümü vardır. Periostun altında bulunan kemiğin üzerine uygulanır.

  • Endosseöz İmplantlar

Bir yahut birden fazla dişin olmadığı hastalarda kullanılır. İmplant uygulaması çene kemiğinin içine yapılır. En yaygın tercih edilen implant çeşidi budur.

Söz konusu implantlar; blade, silindirik, vida implantlar olarak gruplandırılır.

  • Transosseöz İmplantlar

Bunlara transmandibular implant adı verilir. Tüm kemik boyu uygulanır ve kemik boylarında meydana gelen yetersizlikleri giderir. Uygulanması zor olduğu için fazla tercih edilmez.

  • İntramukozal İmplantlar

Bunlar titanyum kaplamadan yapılır. Protez retansiyonunu artırma amacıyla kullanılır.

  • Endodontik İmplantlar

Zayıf dişlerin yapısını sabitlendirmek ve güçlendirmek için uygulanır. Endodontik stabilizatörler olarak da isimlendirilir.

En İyi İmplant Markası Hangisi?

Bu sorunun belli bir cevabı yoktur. Çünkü bir hastaya iyi gelen bir implant diğerine uymayabilir. Nobel ve Straumann gibi yüzlerce implant markası mevcuttur ve her birinin kalitesi, fiyatı, dayanıklılığı farklıdır. Sizin için en doğru implant markasının hangisi olduğuna hekiminiz karar verecektir.